maandag 14 maart 2011

Sterrenkijkdagen

Afgelopen weekend was het sterrenkijkdagen. En omdat Lotte nog al is gefasineerd door sterren leek het ons een idee om daar eens een kijkje te gaan nemen. Wat een succes was dat. Ze was niet weg te slaan bij de "verderkijkers" waar je de sterren en de maan goed door kunt zien. Leuk om te zien hoe zo´n klein meisje toch al bepaalde intressens heeft. Vrijdag toen we er waren was het mooi helder en kon je verschillende sterrenbeelden zien. Ze had zo goed opgelet dat ze ons kon vertelen waar welk sterrenbeeld stond. Knap hoor.

Zaterdag vroeg ze of ze weer naar desterren kon gaan kijken in de "sterrenjacht". Omdat ze er zelf nar vroeg zijn we nog een kijkje gaan nemen. Jammergenoeg was het toen te bewolkt om sterren te zien maar de maan was nog goed te aanschouwen door "de verderkijker".

Ze kon ook precies vertellen waarom er putjes in de maan zaten. Daar waren de sterren geboren door inslagen. Erg leuk was het wel. Zelfs op school ware de kinderen onder de indruk wat ze vertelde wat ze had gezien. Gho wat zijn we toch weer goed bezig geweest het weekend en heeft ze toch nog iets geleerd.

2 opmerkingen:

 1. Leuk dat ze zo geinteresseerd is in de sterren!
  Jammer dat het zaterdag zo bewolkt was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ow wat leuk!
  Wij stonden zaterdag ook helemaal in de aanslag met de telescoop, maar helaas viel er niets te zien door de wolken...
  Maar jij weet al wat je haar voor haar verjaardag kan geven!
  http://www.neave.com/planetarium/
  Dit is een leuke link, daar kun je precies kijken wat je nu eigenlijk ziet aan de sterrenhemel op dat moment!

  BeantwoordenVerwijderen