donderdag 14 juli 2011

Dick Bruna huis

Laatst was er een actie van de Hema: een trein kaartje (reis door heel Nederland) voor 1 volwassen en 1 kind voor maar liefst 14,50.
Vandaag hebben we gebruik gemaakt van dat kaartje. We zijn met Oma, Lotte en ik naar Utrecht gegaan.Het Centraal Museum Utrecht heeft ook onder zijn hoeden  het "Dick Bruna huis". 
Wat leuk zeg alles over "Nijntje" en andere tekeningen van Bruna zijn hand. Met van allerlei speel mogelijk heden in teken van "Nijntje". En natuurlijk informatie over het werk van Bruna. (meer voor de ouders dan)


Lotte heeft even een kijkje in het huis van "Nijntje" genomen. haar bedje staat daar. haar slofjes staan er ook en een tafel en stoeltje. Wat schattig. Ik heb altijd al een zwak gehad voor dit lieve konijntje.

Na het bezoek bij "Nijntje" thuis. Was er nog een kleine rondleiding door het Centraal Museum zelf. Met behulp van een boekje geïllustreerd door Bruna en op een makkelijke manier uit gelegd wat er te zien is aan een kunst werk. Lotte vond het erg indrukwekkend maar ook een beetje spannend, omdat het er donker is en niet alle kunst is zo vrolijk voor kinderen. 

Het was een leuke en gezellige dag, jammer dat het weer bar en boos was. maar goed beter met regen binnen dan met de zon hoor aan de hemel.
Weer een vakantie dag voorbij.

2 opmerkingen:

  1. Het is een prima manier om zo'n regendag door te brengen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een echte museumdag!! Goed uitgekozen hoor.

    En ontzettend leuk bij Nijntje op bezoek!

    BeantwoordenVerwijderen